Asiantuntevaa apteekkipalvelua

Reseptilääkkeet
Lääkevaihto
Yhteensopivuuden tarkistaminen
Schengen-todistus matkustamista varten
Lääkejätteet
Kela-korvaukset
Annosjakelupalvelu
Itsehoitotuotteet
Yhdyshenkilöt ja opetusapteekki

Reseptilääkkeet

Apteekissamme on neljä reseptintoimituspistettä, joissa palvelemme asiakkaita vuoronumerojärjestyksessä. Kun noudat meiltä reseptilääkkeitä, tarkastamme aina reseptin oikeellisuuden, annostuksen, lääkevaihdon, Kela-korvauksen ja lääkkeiden yhteisvaikutukset. Keskittämällä reseptilääkehankintasi apteekkiimme, pystymme seuraamaan lääkityksesi kokonaisuutta ja kokoamaan sinulle ajantasaisen lääkityskorttisi viimeisen 13 kuukauden ajalta riippumatta missä toimipisteessä lääkäri on reseptisi kirjoittanut. Katso hinnastostamme lääkityskortin laatimisen veloitus. Pyrimme aina olemaan nopeita ja joustavia palvelussamme välttäen turhaa jonotusta.

Reseptien uusiminen

Lääkemääräys on voimassa vuoden sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä. Tämän jälkeen resepti on uusittava riippumatta siitä, onko siinä vielä lääkkeitä jäljellä. Voit jättää reseptin uusittavaksi meille ja noutaa sen myöhemmin itsellesi sopivana ajankohtana. Katso hinnastostamme reseptin uusintaveloitus »

e-reseptin uusiminen

Voit hoitaa myös e-reseptin uusimisen apteekkimme kautta. Tällöin farmaseuttimme tekee sähköisen uusintapyynnön. Katso hinnastostamme e-reseptin uusintaveloitus »

Lääkevaihto

Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, onko lääkkeellesi saatavilla edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. Mikäli valmiste kuuluu viranomaisen listan mukaiseen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon, tarjoamme sinulle ns. hintaputkessa olevaa valmistetta, johon halutessasi voit lääkärin määräämän valmisteen vaihtaa.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Tarkastamme jokaisen reseptiostoksen yhteydessä, että lääkkeittesi yhteensopivuudessa ei ole ongelmaa. Kun keskität lääkeostoksesi Laajasalon apteekkiin, voimme varmistaa lääkkeittesi yhteensopivuuden lisäksi sen, ettei kohdallasi ole turhaa päällekkäislääkitystä. Tarvittaessa otamme yhteyden lääkäriisi.  Onnistunut ja turvallinen lääkehoito on farmaseuttisen osaamisemme kivijalka!

Schengen-todistus matkustamista varten

Laadimme apteekissamme Schengen-todistuksen tullia varten, kun matkustat Schengen-alueelle ja sinulla on mukanasi huumausaineiksi tai psykotrooppiseksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Saat sen meiltä niistä lääkkeistä, jotka olet hankkinut apteekistamme. Schengen-alueeseen kuuluvat Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta. Vuonna 2003 voimaan tulleen lääkelain muutoksen mukaisesti apteekit voivat antaa todistuksen vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle. Todistusta hakiessasi tuo mukanasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja passi. Passin numero merkitään todistukseen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Schengen-todistuksen laatiminen on maksullinen palvelu (katso palveluhinnasto). Voit ladata Schengen-todistuksen täältä.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai käyttämättömiksi jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, jotka tulee palauttaa apteekkiin.

Apteekkimme toimittaa palauttamasi lääkejätteet veloituksetta eteenpäin ongelmajätelaitokselle. Lääkkeitä ei saa enää käyttää, kun niiden viimeinen käyttöpäivä on mennyt umpeen tai lääkettä on säilytetty pitkään vääränlaisessa ympäristössä. Viimeinen käyttöpäivä on valmistajan ilmoittama päivämäärä, eikä valmistaja sen jälkeen enää vastaa tuotteen koostumuksesta.

Viimeisen käyttöpäivän jälkeen lääkkeen koostumus voi vähitellen muuttua: lääkeaineen pitoisuus voi laskea tai lääkeaine voi muuttua jopa osittain myrkylliseksi. Väärin säilytettyjä lääkkeitä ei tule käyttää, koska vääränlaisessa säilytyksessä lääkeaine voi mennä pilalle tai sillä ei saavuteta haluttua tehoa.

Näin kierrätät lääkejätteet:

  • Tabletit ja läpipainopakkaukset: tyhjennä tabletit purkista, poista läpipainopakkauksista kartonkipakkaus ja laita läpinäkyvään muovipussiin
  • Voiteet, nestemäiset lääkkeet ja peräpuikot: omissa alkuperäispakkauksissaan
  • Elohopeakumemittarit: erillään muusta lääkejätteestä. Mikäli mittari on rikki, pakkaa mittari tiiviisti esim. tiiviiseen lasipurkkiin
  • Jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix-tabletit, Betadine, Iodosorb): erillään muusta lääkejätteestä, omissa pakkauksissaan
  • Ruiskut ja neulat erillään läpäisemättömässä pakkauksessa, esim. tyhjä muovipullo tai lasipurkki on tarkoitukseen hyvä

Elohopeattomat Geratherm-mittarit voi hävittää sekajätteen mukana. Digitaalisia kuumemittareita ei toimiteta apteekkiin, ne hävitetään sähkö- ja elektroniikkaromuna.

Muista poistaa potilastietosi ennen palautusta.

Lääketurvallisuussyistä lääkkeillä ei ole palautus- tai vaihto-oikeutta. Kaikki apteekkiin palautetut lääkkeet toimitetaan hävitettäväksi.

Kela-korvaukset

Esittäessäsi Kela-kortin, voimme yleensä antaa sinulle Kela-korvauksen suoraan niistä Kela-korvattavista lääkkeistä tai ravintovalmisteista, jotka lääkäri on määrännyt sairauden hoitoon. Myös lääkärin määräämistä pitkäaikaisen ihotaudin hoitoon käytettävistä perusvoiteista voidaan maksaa peruskorvaus, jonka saat suorakorvattuna. Tällöin Kela-korvaus siis vähennetään jo apteekissa lääkkeen kokonaishinnasta, ja sinä maksat vain erotuksen.

Suuret lääkekorvaukset

Asiakkaan on mahdollisuus saada Kelalta lisäkorvaus lääkekustannuksista, jotka ylittävät ns. vuotuisen omavastuurajan. Vuonna 2019 omavastuuraja on 572 €.

Keskittäessäsi lääkeostoksesi Laajasalon apteekkiin, seuraamme ajantasaisesti Kela-korvattavien lääkkeittesi omavastuukertymää.

Lisää tietoa lääkekorvauksista löydät Kelan Internet-sivuilta.

Annosjakelupalvelu

Laajasalon apteekki on erikoistunut annosjakeluun. Meillä on noin 200 annosjakeluasiakasta koneellisen annosjakelun piirissä. Koneellisen annosjakelun hyötyjä ovat mm. lääketurvallisuus, taloudellisuus sekä kokonaislääkityksen tarkistus. Ota yhteyttä annosjakelutiimiimme ja tiedustele lisää. Annosjakelutiimin puh: 09 686 00331. Annosjakelusta voit lukea lisää myös täältä.

Itsehoitotuotteet

Uusitussa palveluvalinnassamme on helpompi liikkua myös lasten kanssa ja apuvälineillä. Löydät apteekistamme monipuolisen valikoiman itsehoitoon tarkoitettuja tuotteita. Näitä ovat mm. ilman reseptiä myytävät lääkkeet, vitamiinit ja ravintolisät sekä valikoima luotettavia luontaistuotteita. Itsehoitolääkkeissä sinua neuvoo yliopistokoulutuksen saanut farmaseutti tai proviisori. Haluamme käyttää osaamistamme sinun hyväksesi, muista kysyä!

Yhdyshenkilöt ja opetusapteekki

Farmaseuttimme ovat hankkineet erityisosaamista diabeteksen, astman ja sydänsairauksien hoidosta. Apteekkimme toimii myös opetusapteekkina farmasian opiskelijoille.